Rakott brokkoli

  • 2013.06.13.
  • 0

Eredetileg rakott karfiolnak indult, de csak brokkoli volt a zöldségesnél, így lett belőle rakott brokkoli. :) Nem is bántuk, nagyon finom volt, pillanatok alatt elfogyott. A fotók nem túl szépek, sajnos az ilyen rakott ételeket egyszerűen nem tudom jól fényképezni. Azért remélem, átjön a képeken, hogy finom volt. :) Sok sikert hozzá!Hozzávalók:25 dkg gyorsrizs (opálrizs)1 nagy fej vöröshagyma3-4 evőkanál olaj50 dkg darált sertéshússó, őrölt bors, ételízesítő1 kg brokkolikevés vaj, zsemlemorzsa1 nagy pohár tejföl5 dkg reszelt trappista sajtszezámmagA rizset a dobozon található utasítás szerint elkészítettem, leszűrtem.Amíg főtt, megtisztítottam és apró kockákra vágtam a vöröshagymát.Az olajon megdinszteltem, majd hozzáadtam a darált húst és összepirítottam.Kevéske vizet aláöntve, sóval, borssal ízesítve puhára pároltam, végül zsírjára sütöttem.A brokkolifejeket megtisztítottam, rózsáira szedtem.Ételízesítős forró vízben roppanósan puhára pároltam, majd leszűrtem.Egy hőálló tálat kikentem vajjal, meghintettem zsemlemorzsával.Alulra került a rizs, rá a darált hús, amire a párolt brokkolirózsákat raktam.Végül a reszelt sajttal elkevert tejföllel vontam be és meghintettem szezámmaggal.Előmelegített, forró sütőben addig sütöttem, amíg szép pirult színe nem lett.