Karamellakrémes-fehércsokis szívek - VKF 56. forduló

  • 2013.04.27.
  • 0

Hétvégi desszertünk egy nagyon finom, kávés-kakaós tésztájú, karamellakrémmel bevont, csokiforgácsokkal és tejszínhabbal díszített sütemény. (Jól hangzik, ugye? :) És mivel Kriszta a VKF 56. fordulójában anyák napi menüt vár tőlünk, gondoltam, kicsit megpróbálom ünnepi öltözetbe bújtatni az egyébként tepsiben is megsüthető és hagyományosan szeletelhető süteményt. A tésztából most egy nagyobb és két kisebb szívet sütöttem, de süthetjük az egész tésztát csak a nagyobb formában is. A karamellakrémet Trollanyunál találtam, máskor is fogom használni süteményekhez, nagyon finom. A főpróba tehát megvolt, anyák napjára pedig dupla adagból fogom sütni, két lap között és a tetején is krémmel, ugyanilyen díszítéssel. Higgyétek el, nagyon finom sütemény, aki nem hiszi, járjon utána - vagyis tessék elkészíteni! :) Sok sikert hozzá!Hozzávalók:a tésztához:2 kávéskanál instant kávépor2 evőkanál holland kakaópor5 evőkanál forró víz20 dkg vaj15 dkg kristálycukor2 tojás1 kis doboz (140 g) kefir20 dkg finomliszt1/2 csomag sütőpora krémhez:10 dkg barnacukor8 dkg vaj3 dl tejszíncsipet só1 púpozott evőkanál étkezési keményítőa díszítéshez:fehércsokiforgácstejszínhabAz instant kávéport és a kakaóport elkevertem a forró vízzel.A vajat feldaraboltam és a kristálycukorral addig kevertem gépi habverővel, amíg már a cukor nem recsegett benne.Egyesével hozzáadtam a tojásokat, jól elkevertem velük.Belekerült a kefir is, egyneművé kevertem.Végül hozzáadtam a sütőporral elkevert, átszitált lisztet és beleforgattam a vajas masszába.A formákat zsírral alaposan kikentem, liszttel meghintettem és elosztottam bennük a tésztát.Előmelegített, 180 fokos sütőbe tettem őket, a kisebbeket kb. 20 perc elteltével vettem ki, a nagyobb majd 30 percig sült.Amíg hűltek, elkészítettem a krémet. Ehhez nagy lábasba tettem a barnacukrot, a vajat, a tejszínt és a sót, felforraltam.Kisebbre véve a lángot kb. 8 percig főztem/sűrítettem, a tűzről lehúzva elkevertem benne az étkezési keményítőt, majd a tűzre visszatéve, kézi habverővel teljesen simára, csomómentesre keverve pár perc alatt besűrítettem.A tűzről levéve kevergetve kicsit hűlni hagytam, majd elosztottam a krémet a szívek tetején.Mielőtt megdermedt volna, fehércsokiforgáccsal szórtam meg, majd hűtőbe tettem, végül az oldalát tejszínhabbal vontam be.Egy kis anyák napi előzetes, anyukámék kertjéből egy díszcseresznyeág. :)