Újburgonyás - kolbászos leves sárgarépával

  • 2016.05.24.
  • 1



Hozzávalók:
1 kg újburgonya
4 - 6 db közepes új sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 szál kolbász
1 csomag friss kapor
1 dl tejföl + 1 dl joghurt
ecet ízlés szerint
só, fehér bors, babérlevél, őrölt kömény
víz, v. zöldséglé
vaj, v. olaj
Elkészítés:
1. A burgonyát és a sárgarépát megtisztítjuk, majd nagyobb, egyforma kockákra vágjuk a burgonyát a sárgarépát pedig felkarikázzuk.
2. A kockára vágott hagymát egy kiskanál vajon, vagy kevés olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, és 1 - 2 percig piritjük.
3. Hozzáadjuk a sárgarépát és a burgonyát, és a felaprított kapor egy részét (ízlés szerint), majd átforgatjuk a vajon.
3. Felöntjük kb. fél liter vízzel, vagy zöldséglével, ízesítjük a fűszerekkel, sózzuk, majd addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. 
4. Néhány szem burgonyát kiveszünk villával összetörjük, hozzáadjuk a joghurtot és a tejfölt, majd ezzel sűrítjük a levest. Ecettel ízesítjük, ha felforrt, majd egy kevés friss kaporral tálaljuk.
Jó étvágyat.