Házi energiaszelet

  • 2014.10.25.
  • 1

Régebben az egyik francia hiperben sokszor vettünk energiaszeletet. Nagyon szerettük, de a hiper megszűnt, így többet nem vettünk. Néhány hónappal ezelőtt akadtam rá egy blogban a házi energiaszelet receptjére, nyomban ki is próbáltam. Nem kell hozzá sok minden, és végtelenségig variálható. Egy probléma volt vele, mégpedig, hogy Debrecenben nagyon nehéz fehér (nem nápolyis) ostyalapot beszerezni. Most kaptunk kis fehér korongokat az Aldiban, egy ideig elég lesz. Ha ez nincs, jó a nápolyis is, csak azt nehezebb darabolni. Hozzávalók: " 2 csomag mazsola (nekem az aldis és a tescos lila jött be, a többi száraz, ízetlen) " apró szemű zabpehely " kevés víz opcionális: " kandírozott narancs, citrom... " szárított gyümölcsök " magok Elkészítés: A mazsolát egy kevés vízzel (2-3 ek) késes robotgépbe tesszük, és pépesre aprítjuk. Ebbe gyúrunk bele annyi zabpelyhet, amennyit felvesz, nálam ez 3 bögre szokott lenni, és az opcionális hozzávalókat. Jó kemény, de formázható masszát kell kapni. Két ostya közé simítjuk, és mehet pár órára a hűtőbe, utána lehet szeletelni. Hűtve hetekig eláll, feltéve, ha nem fogy el napok alatt.