Halgolyók ebédre vagy vacsorára

  • 2014.02.27.
  • 0

Hogy kicsit megtörjem az eddigi bejegyzések sorát, most nem édesség recept következik (bár az is várakozik még néhány megosztásra várva), hanem egy remek kis ebéd vagy vacsoraötlet. Lehetőség szerint próbálok minden megmaradt ételt felhasználni és nem kidobni, így születtek meg ezek a halgolyók is, de annyira jól sikerültek, hogy azóta már készültek többször is.A golyó-mániámba viszont, bár nem édesség, beleillik ez a recept, így a golyós receptek csoportja új taggal bővült. :-)Hozzávalók:kb 15 golyóhozegy darab konzerv olajos heringkb. másfél-két marék főtt rizs (ez így nem túl konkrét mennyiség, de nem mértem le pontosabban)1 fej lila hagyma1 tojáskapor, petrezselyemzsemlemorzsatejfölbazsalikomA halat lecsepegtettem és villával összetörtem. Összekevertem a főtt rizzsel, belereszeltem a megtisztított lila hagymát, beleütöttem egy tojást, fűszereztem és kézzel jól összegyúrtam az egészet. Golyókat formáztam belőle, ezeket zsemlemorzsába forgattam, majd sütőtálba tettem és kevés olajjal lespriccelve 200 fokos sütőben megsütöttem. (Természetesen bő olajban, serpenyőben is meg lehet sütni, úgy még gyorsabban készen van, csak több olajat szív magába.)Amíg sült egy adag tejfölbe bazsalikomot kevertem és evés előtt lelocsoltam vele a golyókat.Villámgyors, finom ebédünk volt! :-)

Címkék

Hal