Májkrém házilag, egészségesen

  • 2013.09.05.
  • 4

Szilárd elhatározásom, hogy KicsiFiamat legalább 2 éves koráig lehető legjobban megóvóm mindenféle adalékanyagtól, tartósítótól, difoszfáttól, trifoszfáttól és mindenféle ártalmas bolti élelmiszertől. Ami felnőtteknek nem is feltétlenül egészségtelen, az az ő számára még az lehet. Testtömegarányosan a többszörösét eszi annak, amit egy felnőtt, így a káros összetevőket is sokkal nagyobb dózisban kapná. Ráadásul az ő szervezete még most épül, igazán nem mindegy, hogy miből! :-)Főztem már lekvárt cukor nélkül, pektinnel, készítettem krémtúrót, sütöm a reform kekszeket és most kipróbáltam a májkrémet is házilag. Hát, mit is mondjak, minden várakozást felülmúlt!!! Még a legkritikusabb felnőtt családtagok is odavoltak érte! Nagyon érdemes kipróbálni szerintem!Azért kíváncsiságból rákerestem neten, idemásolom két májkrém összetevőit:1.,
ivóvíz, sertésmáj (25 %), gyártási szalonna, szeparált sertéshúspép, búzaliszt, szójaliszt, sertésbőrke, vöröshagyma, részlegesen zsírtalanított zsírszövet,
konyhasó, stabilizátor (difoszfátok), természetes eredetű húspigment, színezék (paprikakivonat),
fűszeraroma (forrás ITT)2.,
ivóvíz, sertésmáj (25%), gyártási szalonna, búzaliszt, sertésbőr, szójaliszt, sertéscsontokról mechanikusan lefejtett hús,
baromficsontokról mechanikusan lefejtett hús,
nitrites pác só keverék (étkezési só, tartósítószer: nátrium-nitrit), fűszerkeverék őrölt mustármaggal (forrás ITT)
És most jöjjön a villámgyors, nagyon egyszerű és nagyon finom otthoni májkrém:Hozzávalók:50 dkg sertésmáj
3 nagyobb szem krumpli1 nagy fej hagymasó, majorannaA krumplit meghámoztam, felkockáztam és sós vízben megfőztem. A májat megtisztítottam, feldaraboltam. A hagymát apróra kockázva kevés olajon megpároltam, belekevertem kb. két teáskanál majorannát, jól összekevertem, majd rádobtam a májat is. Néhány perc alatt, kevergetve puhára főztem és megsóztam. Még melegen egy nagy tálban összekevertem a májat a lecsepegtetett krumplikkal és botmixerrel pürésítettem.
Ez egy elég nagy adag lett, de hűtőszekrényben 3-4 napig semmi baja nem lesz. (Tovább nem tudom, mert ennyi idő alatt elfogyott...)Természetesen ez a recept bővíthető további fűszerekkel, zöldségekkel.


Címkék

Máj Házilag