Spenótos palacsinta

  • 2013.06.21.
  • 5

Eredetileg ezzel a recepttel neveztem volna a VKF palacsintás fordulójára, de nem sikerül idejében feltennem a receptet. Ebben a hőségben nem biztos, de utána mindenképpen ajánlom, hogy próbáljátok ki ezt a spenótos palacsintát, nagyon finom!!! Akár reggelire rántottát tekerve bele, akár ebédre spárgás pulykaraguval (recept nemsokára), vagy valami egészen mással... ;-DHozzávalók kb. 10 palacsintához:20 dkg liszt1 merőkanál spenótpüré3 dl tej2 dl szánsavas ásványvíz1 tojásA lisztből, tejből, vízből, tojásból hagyományos palacsintatésztát keverünk, majd belekeverjük a spenótot. Én az előző napi spenótfőzelékből tettem bele egy merőkanállal, így ízesítenem már nem kellett, de ha natúr spenótpürét használunk, akkor ízesítsük egy kevés fokhagymával, sóval, borssal.
A palacsintákat én kicsit vastagabbra sütöttem a sima palacsintánál, mert elég könnyen elszakadt és tovább is kellett sütnöm, mint a simát. (Az első kettőt el is rontottam, de a többi már sikerült :-)Nagyon finom szerintem, hamarosan jönnek a receptek, hogy mi is készült belőlük! ;-)

Címkék

Palacsinta Spenót