Mentaszósz ribizlivel és sárgadinnyével

  • 2013.06.11.
  • 0

Igazán kellemes nyári desszert következik. Igaz, hogy nem éppen úgy indult, ahogy végül alakult, de remekül sikerült! Eredetileg ugyanis ribizliszósz lett volna mentával és nem fordítva. A helyzet már a ribizliszedés közben változni kezdett, de a mosás és tisztítás közben végleg eldőlt... :-D Kissé macerás és igen időigényes feladatok ezek ugyanis, én meg éppen nem voltam ehhez jó hangulatban... És még a végeredmény is azt igazolta, hogy nem döntöttem rosszul! ;-)Hozzávalók:1 marék ribizli3 szál fodormenta1 csapott teáskanál étkezési keményítősárgadinnyegolyókA fodormenta leveleit leszedtem és megmostam. A ribizliszemeket leszedegettem a száráról, megmostam és lecsepegtettem. Egy serpenyőben kevés vízben felforraltam a mentaleveleket a ribizlivel. Amikor már levet eresztett és a levelek eléggé megfonnyadtak átpasszíroztam az egészet. (A kézi robotgépemhez tartozik a habverő és a dagasztóhorog mellett egy passzírozó fej is, így egy kicsit szűrőben könnyen átpasszíroztam.) Alaposan belekevertem az étkezési keményítőt és újra felforraltam. Kicsit sűrűnek találtam, így kevés vízzel hígítottam. Tálkákba öntöttem, behűtöttem és sárgadinnyegolyókkal tálaltam.
Ez elég kis adag lett, azt mondanám két embernek egy fegyelmezett adag lett belőle... :-DMindenesetre fogok még ilyet készíteni, az biztos.

Címkék

Ribizli Fodormenta