Brokkolis pulykaragu palacsintával - az 57. VKF-re

  • 2013.06.18.
  • 0

Nagyszerű témája van a VKF aktuális fordulójának Colors in the Kitchen blogján! A palacsinta örök klasszikus. Sósan, édesen, hidegen, melegen, hússal, gyümölccsel, lekvárral, fahéjjal, csúsztatva, forgatva, feldobva, tekerve, hajtogatva, hihhhhhetetlen sokféleség... :-DEredetileg egy spenótos palacsintás recepttel készültem részt venni, de az a recept időhiány miatt késik egy kicsit... Addig is van helyette brokkolis! Ez is zöld, csak ez belül... :-DHozzávalók 4 személyre:A palacsintához:10 dkg finomliszt























































10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt






























2 tojás






































































3 dltej






































































2 dlszénsavas ásványvíz












































1 csipet só





¾ dl olajA raguhoz:40 dkg pulykacomb filé













































50 dkg brokkoli (mirelit is lehet)
































Só, bors, petrezselyem













































A palacsinta hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverem és kisütöm a palacsintákat. Csak az első palacsinta előtt kell kiolajozni a palacsintasütőt, a többinél már a kisülő kevés olaj elegendő ahhoz, hogy ne égjen le a palacsinta. Ennyi tésztából nagyjából 10 db palacsintát lehet sütni.A pulykacomb filét felkockázom, kevés olajon megpirítom. Enyhén sózom, borsozom és felöntöm egy kevés vízzel, ebben hagyom párolódni. Amikor a hús már majdnem puha, hozzákeverem a brokkolit, és petrezselyemmel ízesítem. A brokkoli nagyon gyorsan megpuhul, tényleg csak akkor érdemes a hús mellé tenni, amikor az már majdnem elkészült.
Amikor a ragu elkészült egy merőkanálnyit kiveszek belőle, botturmix segítségével pürésítem, visszaöntöm a raguhoz és jól elkeverem, ezzel sűrítem be.Az elkészült ragut a palacsintába tekerve tálalom. (Ízlés szerint kevés tejföllel megkenve meg is süthetjük, de így is nagyon finom.)

Címkék

Palacsinta Brokkoli