Tejszínes bazsalikomos húsgombóc

  • 2013.05.19.
  • 0

Egy gyorsan elkészíthető étel következik, pláne, hogy jelen esetben a gombóchoz használt húsos massza is
előre készen volt. De ha kifejezetten ehhez az ételhez készítjük, akkor sem tart sokáig. Már korábban készült ez a recept. Igazán kényelmes voltam, jó dolgom volt, mivel egyik nap Anyánál ebédeltem töltött paprikát (nagy kedvencem) és véletlenül túl sok lett a hozzá való húsos massza. Ebből főztem én másnapra. Így mondjuk könnyű gyorsan főzni... ;-)A húsgombóc masszája ugyanolyan, mint amilyet a töltött paprikához szoktunk csinálni, kell hozzá darált hús, rizs, tojás, pirospaprika, só és bors, illetve kinek mi ízlése szerint. Persze egészségesebb, ha rizs helyett gerslit vagy egyéb alternatívát használunk, ez most rizzsel készült.További hozzávalók:10 dkg angol szalonna2 dl tejszínsok-sok friss bazsalikomlevélA szalonnát apró kockákra vágtam és megpirítottam. A masszából kis golyókat formáztam (sokkal kisebbeket, mint a töltött paprikához valók) és a megpirult szalonnakockára tettem őket. Kicsit megpirítottam őket, amikor kifehéredtek, felöntöttem kevés vízzel és hagytam, hogy megpárolódjanak. Mivel kicsik voltak a gombócok gyorsan megpuhultak. Beleöntöttem a tejszínt, megmostam egy csokor frissen szedett bazsalikomlevelet és kis darabokra vágva ezt is beleszórtam a serpenyőbe. Jól összeforraltam és készen is volt. Most főtt tésztával ettük, de más körettel is el tudnám képzelni. Szerintem nem utoljára főztem, nagyon finom lett!!

Címkék

Főétel