Gyümölcsjégkrém Mindenkinek!!! - Fő az egészség!

  • 2013.05.13.
  • 7

Lehet, hogy nem éppen ma kellene ezt a receptet megmutatnom, hiszen fúj a szél és nincsen túl meleg sem. Egy forró napon lehet, hogy meggyőzőbb lenne! A jégkrém még a múlt hét elején készült, amikor nagyon jól esett vele kiülni a levegőre a nyári melegben. :-)
A hétvégén pedig nagy-nagy örömömre Eszter a Méz és Olíva blog írója meghívott a Fő az egészség mozgalomba, amire ezt a receptet választottam. Így hát rossz idő ide vagy oda, jöjjön egy pofon egyszerű, de nagyszerű jégkrém, amit szívből ajánlok igazán MINDENKINEK: diétázóknak, allergiásoknak, kisgyerekeknek és mindenki másnak is, aki szereti a jégkrémet!Hozzávalók 6 darabhoz (nekem Ikeás formáim vonnak):2 db banán1 marék meggyÉs most kapaszkodjatok: A gyümölcsöket botmixerrel pürésítjük és a formába töltjük. Ennyi. :-D
Fagyasztóba teszem és néhány óra múlva már ehető is!Szoktam időnként ízesíteni egy kevés fahéjjal vagy kardamommal és ha éppen van otthon 1-2 evőkanál házi krémsajtot is keverek bele, de ezek nélkül is nagyon finom! Nem is gondoltam én sem, amíg ki nem próbáltam.
És most jöjjön a mozgalom! :-)Akiknek én szeretném továbbadni:BioBrigiEszterMritaRemélem örültök neki, de a folytatás természetesen nem kötelező! :-DA Fő az egészség! mozgalom szabályai pedig a következők:Ha megkaptad a felkérést, tölts fel egy olyan ételt blogodra, vagy honlapodra -a mozgalom logójával együtt- amit egészséges, vagy a megszokottnál egészségesebb módon készítettél el.Az egyetlen kikötés a recepttel kapcsolatban az, hogy megfeleljen a "Fő az egészség!" mozgalom szempontjainak.A recept mellett tanácsokat adhatsz egészséges elkészítési módokról, vagy írhatsz alapanyagokról is.A felkérést 2-3 bloggernek add tovább, akiket erről értesítesz kommentben, vagy e-mailben.