Vega pad thai

  • 2016.01.30.
  • 4

Sőt, jobban belegondolva nem is vega, hanem vegán pad thai. Nemcsak hús, de tejtermék vagy tojás sincs benne. Megpakoltuk viszont brokkolival, hagymával, tofuval, pirított mogyoróval. A hozzávalók tekintélyes hosszúságú listája ne riasszon el senkit: a szószt pillanatok alatt össze lehet keverni, a wokban pedig gyorsan megy a pirítás, a fő, hogy legyen minden előkészítve, miszlikbe aprítva. HOZZÁVALÓK (3-4 személyre) A szószhoz: 50 ml frissen facsart limelé 50 ml szójaszósz 3 evőkanál paradicsompüré 2 evőkanál barna cukor 3 evőkanál víz 3 evőkanál rizsecet A pad thai-hoz: 300 g rizstészta 2 nagy maréknyi brokkoli, rózsánként negyedelve 1 csokor újhagyma, felkarikázva 1/2 vöröshagyma, csíkokra aprítva 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva 150 g tofu, felkockázva 1 kis csokor koriander, felaprítva A tálaláshoz:  vékonyra csíkozott sárgarépa és káposzta babcsíra durvára tört, serpenyőben olaj nélkül kissé megpirított földimogyoró lime szeletek ELKÉSZÍTÉS A rizstésztás elkészítjük a csomagon található utasítás szerint, hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük, félretesszük. Egy közepes lángon felforrósított wokba 1 evőkanál olajat öntünk (pl. étolaj, repceolaj, földimogyoró-olaj), néhány perc alatt aranybarnára pirítjuk a tofut, majd félrerakjuk. A wokba újra egy evőkanál olajat öntünk, beletesszük a hagymát, kb. 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a brokkolit, további 2-3 percig együtt pirítjuk őket " a brokkoli akkor jó, amikor már ...