Spagetti mentás mandulapesztóval

  • 2015.10.06.
  • 1

Gyors, könnyedsége miatt nyárias tésztafogás.  A köszönet érte Hugh Fearnley-Whittingstallt illeti mint ötletgazdát. Na és Kriszót, aki kölcsönadta a szakácskönyvet (River Cottage " Zöldséget minden napra!), de még nem kapta vissza. #sorry Csabit is, persze, mert megfőzte. Hozzávalók 4 személyre:  300 g spagetti 400 g paradicsom 50 g hámozott, pirított mandula 1 nagy csokor mentalevél 1 gerezd fokhagyma 1 citrom reszelt héja 1 tk citromlé 1 tk dijoni mustár csipet cukor suhintásnyi olívaolaj só, bors, parmezán Elkészítés:  Felteszünk egy nagy fazék vizet és fogkeményre főzzük a tésztát. Amíg készül, elkészítjük a pesztót: összeturmixoljuk a mandulát, a mentát, fokhagymát és citromhéjat, majd hozzáadjuk a mustárt, cukrot és olívaolajat is. Akkor jó, ha már krémes, ízesítsük sóval, borssal, pár csepp citromlével. Nincs más hátra, mint összeforgatni a szószt a pastával, hozzákeverni a paradicsomot, és tálaláskor még megszórni némi parmezánforgáccsal. Jó étvágyat!