Málnás-pisztáciás semifreddo

  • 2015.07.16.
  • 0

>>> Szeretnél limitált kiadású Nyírfacukor házi cukrász csomagot nyerni? Játék kérdésünket megtalálod a receptben! <<< Semifreddo, azaz félig fagyos. Több okból is különlegesen jó ez a desszert a nyári hőségben:  az elkészítése (a fagyasztási időt leszámítva) nettó 20 perc, nem kell sütni, főzni, bármilyen, éppen idényét élő gyümölcs mehet bele, légiesen könnyű, üdítő desszert, pont, amilyet az ember ebben a nagy melegben kíván. Az ausztrál séf, Bill Granger receptjét vettük alapul, és a semifreddót a bikiniszezonra való tekintettel nyírfacukorral készítettük el - a Nyírfacukornak köszi ezúton is a kedves csomagot, amit kaptunk. A nyírfacukorról azt érdemes tudni, hogy a hagyományos kristálycukor egészségesebb alternatívája: 40%-kal kevesebb a kalóriatartalma, a szervezetünk könnyebben feldolgozza és nem emeli az egekbe a vércukorszintet. Szinten minden süteményben helyettesíthetjük vele a kristálycukrot, arra figyeljünk csak, hogy karamellizálódni nem képes és a kutyák, egyéb háziállatok még véletlenül se egyenek belőle, nekik mérgező. Málnás-pisztáciás semifreddo recept Hozzávalók: 6 nagyon friss tojássárgája 4 evőkanál nyírfacukor 250 ml hideg habtejszín 1 teáskanál rózsavíz (opcionális, de ha tudunk, feltétlenül tegyünk bele, nagyon finom aromája van) 150 g málna 4 evőkanál pisztácia, durvára darabolva Elkészítés: A nyírfacukrot egy mozsárban vagy robotgépben finomra őrlöm, hogy könnyebben össze tudjam dolgozni a tojással. Ezt a finom cukrot ...