Illatos thai krumplileves

  • 2015.05.05.
  • 4

Magam sem tudtam pontosan, hogy mit is főzök, amikor ennek a levesnek nekiálltam. Egy dologban biztos voltam: hogy főzelék lesz belőle. Nem az lett, de annyi baj legyen. Régebben (nagyon régebben) meg abban voltam biztos, hogy ügyvéd leszek, és szerintem mindenki jobban járt, hogy akkor is tévedtem. A minori ad maius. Illatos thai krumplileves Hozzávalók:  0,75 dkg burgonya, meghámozva, felkockázva 0,75 dkg édesburgonya, meghámozva, felkockázva 1 friss chili, apróra vágva 1 hüvelykujjnyi gyömbér, apróra vágva 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva 1 l zöldség alaplé 165 ml kókusztej 1 csokor koriander 1 lime Elkészítés: A hagymát, fokhagymát, gyömbért, a chilit és a koriander apróra vágott szárát egy kevés olívaolajon puhára pároljuk. Hozzáöntjük az egyforma kockákra vágott krumplit, felöntjük az alaplével, sózzuk-borsozzuk, majd kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Amikor már szinte jó, 2 merőkanállal kiveszünk, ezt egy külön tálban lepürésítjük és simára keverjük a kókusztejjel, majd visszaöntjük a levesbe. Ha sűrűbbre szeretnénk, vegyünk ki többet nyugodtan. Végezetül megszórjuk friss korianderlevelekkel és belecsavarjuk a lime levét. Jó étvágyat! Van ám klasszikus édesburgonya krémleves recept is a blogon, illetve ropogós szalonnadarabokkal tálalt, rozmaringos burgonyakrémlevest is főztünk már. Az sem rossz.