Gyöngyhagymás bébispenót saláta

  • 2015.01.31.
  • 3

Az van, hogy nem bírunk leállni a Jamie Oliver receptek kipróbálásával. Mitől lesz egy saláta izgalmas? SPOILER ALERT! A gyöngyhagymától. A gyűjtemény legfrissebb darabjából,  Jamie Oliver Comfort Food című szakácskönyvéből ezúttal egy bébispenót saláta recept került tesztelésre. A szalonna roppan, a pikáns dresszing enyhén csípi, vagyis inkább bizsergeti az ember száját, a gyöngyhagyma teljesen új értelmet nyer ebben a felállásban. Azoknak ajánljuk, akiknek már tényleg tele a hócipője a fantáziátlan salátákkal. A hab a tortán, hogy legfeljebb 10 perc kell az elkészítéséhez, a végeredmény pedig színes, látványos és nagyon finom. Gyöngyhagymás bébispenót saláta Jamie Oliver receptje alapján Hozzávalók (4 személyre): 6 szelet bacon, vékonyan felcsíkozva 2 evőkanál fenyőmag 12 szelet, 1 cm vastagra vágott bagett 10-15 db apró gyöngyhagyma, vékony karikákra vágva 2 evőkanál a gyöngyhagyma levéből 2 teáskanál dijoni mustár 4 evőkanál jó minőségű extra szűz olívaolaj 4 maroknyi bébispenót 1 friss chili, apróra vágva (opcionális) 2 maroknyi vegyes saláta (gyakorlatilag bármi lehet) Elkészítés: A bacont közepesre hevített serpenyőben kipirítom, az utolsó percben hozzáadom a fenyőmagot. Kimerem, félrerakom, a kisült zsírban aranybarnára sütöm a kenyérszeleteket. A gyöngyhagyma levét, a mustárt és az olívaolajat kikeverem, egy kevés borsot tekerek bele. A salátaleveleket, a bacont, a fenyőmagot és a gyöngyhagyma karikákat ...

Címkék

Saláta Spenót