Gluténmentes, mogyoróvajas-csokis cookie

  • 2015.04.06.
  • 3

Az tuti, hogy nem ez lett életünk legszebb sütije (igen, az étcsoki darabkák szándékosan ilyen gigantikusak, nem a hanyag lazasággal végrehajtott feldarabolás miatt). De az biztos, hogy ennyire egyszerűen, ilyen kevés munkával nem nagyon lehet ennél finomabb cookie-t sütni. Kösz, Sally. Kívül roppanós, belül omlós, ugyanakkor kicsit még nyúlós is, sós, édes, csokis. Eszek is még egyet. Mogyoróvajas-étcsokis cookie Hozzávalók: 60 g zabpehely 1 teáskanál őrölt fahéj 1 teáskanál szódabikarbóna 1 nagy tojás 250 g szobahőmérsékletű mogyoróvaj 90 g barna cukor 100 g jó minőségű étcsokoládé, kisebb (vagy nagyobb) darabokra törve Elkészítés: A zabpelyhet összekeverjük a fahéjjal és a szódabikarbónával. Egy másik tálban ugyanígy járunk el a tojással, a mogyoróvajjal és a cukorral (kell hozzá egy kis muszkli), ha szép, homogén lett, beleforgatjuk a csokoládédarabokat. Az utolsó lépést könnyű kitalálni, mindent jó alaposan összekeverünk mindennel. Fél órára hűtőbe tesszük pihenni. Ha letelt a fél óra, a tésztából másfél evőkanálnyi golyókat szaggatunk, a tetejüket kicsit meglapogatjuk, majd 175 fokra előmelegített sütőben 9-10 perc alatt készre sütjük. Ha kivesszük, úgy fog tűnni, mintha még kicsit nyers lenne, de ez így van rendjén, ha kihűlt, isteni lesz. Egy pohár hideg tejjel az igazi! Még több lisztmentes csokis süti vár a Facebook oldalunkon!