Csirke fajitas

  • 2016.02.28.
  • 5

Ezt a klassz fajitast nem tart tovább megcsinálni 20 percnél. A hozzávalók könnyen beszerezhetőek és nem nagyon ismerek olyan (húsevő) embert, aki ne szeretné. Tipp: vegák a csirkét cseréljék avokádóra! A maradékot aztán lehet tortillába tekerni, becsomagolni, másnap ebédre elvinni. Fajitast a magyar asztalokra! Csirke fajitas Hozzávalók (4 személyre): kukorica tortilla (hiperekben mindig kapható) 400 g csirkemell, megtisztítva, szárazra törölve, csíkokra vágva 1 evőkanál édesnemes és füstölt fűszerpaprika fele-fele arányban 1 nagy fej lilahagyma, vékony csíkokra vágva 1-1 közepes méretű sárga és piros kaliforniai paprika, szintén vékonyan felcsíkozva 1 piros chilipaprika, kimagozva, felaprítva 2 gerezd fokhagyma 1 csokor friss koriander (ha nincs, petrezselyem is megteszi) 1 teáskanál paradicsom paszta (elhagyható) Tipp: elképesztően jól megy ehhez a kajához a guacamole. Törjünk darabosra néhány érett avokádót, keverjünk hozzá egy kis koriandert, chilit, fehér hagymát, sót. Egy apróra kockázott paradicsom is elfér benne, illetve frissen facsart lime levével lehet még neki adni egy pofont. Elkészítés: A csirkemellet sózom-borsozom, öntök rá kb. 2 evőkanálnyi olívaolajat, megszórom a fűszerpaprikával és jól összekeverem. Egy nagy serpenyőt közepes-magas lángon felhevítek, beledobom a hagymát és a kaliforniai paprikákat. Addig pirítom, míg egy kissé meg nem puhulnak, kb. 6-7 perc. Beledobom a csirkét is, majd további 7-8 perc alatt szép pirosra ...