Meggyes palacsintatorta

  • 2015.02.26.
  • 2

Nagyon könnyű, krémes, gyümölcsös... Imádtuk!Érdemes kipróbálni más bogyós gyümölccsel, esetleg őszibarackkal is.Ez a recept is Kifőztük magazinban jelent meg.HozzávalókA palacsintához4 db tojás2,5 dl tej0,5 dl szóda20 dkg liszt1 evőkanál olajcsipetnyi sóA krémhez25 dkg ricotta2 dl tejszín5 dkg meggy3 evőkanál nyírfacukorporTovábbá: 10-15 szem meggy a díszítéshezA palacsintához a tojást felverjük és apránként adagoljuk hozzá a tejet, vizet és a lisztet felváltva, amíg a tészta a megfelelő, a tejszínhez hasonló folyós állagot eléri.Egy kisebb méretű (körülbelül 15 cm átmérőjű) serpenyőt használjunk a sütéshez. Vékonyan kenjük ki olajjal minden palacsinta kisütése előtt. A fenti mennyiségből így körülbelül 15-20 db palacsintát kapunk.A krémhez a ricottát a meggyet és az édesítőt összeturmixoljuk. A tejszínhabot felverjük és a ricottás krémhez keverjük.Miután a palacsinta teljesen kihűlt elkezdjük a rétegezést. Minden palacsinta tetejét megkenjük krémmel és rá helyezünk egy másik palacsintát, majd végül az utolsó palacsinta tetejét is megkenjük krémmel és
néhány szem meggyel díszítjük.