Téli álom torta, avagy egy igazán finom torta cukor és finomliszt nélkül.

  • 2013.12.21.
  • 7

Nagyon nagyon nagyon finom torta, pofonegyszerűen elkészíthető és összeállítható. Én ezzel készülök Karácsony este is :)A recept a Kifőztük magazin decemberi számában jelent meg.Hozzávalók 18 cm-es formáhoza tésztához:7 dkg mandulaliszt2,5 dkg kakaópor10 dkg eritritol1 teáskanál szódabikarbóna2 dkg olvasztott vaj2 tojása krémhez:25 dkg mascarpone1,5 dl habtejszínnéhány csepp sztívia vagy 3 dkg nyírfaporcukor10 g instant zselatin fix a tetejére:gránátalmamagokA mandulalisztet összekeverjük a kakaóporral és a szódabikarbónával.A tojást az eritritollal robotgéppel habosra verjük, közben folyamatosan csurgatjuk hozzá az olvasztott vajat. Apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, és folytatjuk a keverést.A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. (Tűpróba!) Kihűtjük.A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. Belekeverjük a zselatint, majd hozzáadjuk az édesítőt és a mascarponét. A kihűlt tésztalapot kettévágjuk, és megkenjük a krémmel úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson. Gránátalmamagokkal díszítjük.