Sharlotka "átgondolva", avagy éljen a körtés paleo süti!

  • 2013.11.01.
  • 0

Hatalmas hála illeti Rékát a Mandykertje blog íróját... nélküle nem lenne most nálunk állandó vendég ez a finom körtés sütemény. Úgy is mondhatnám, hogy a Sharlotka nálunk az új aljnélküli túrós süti :)Az eredeti recepthez képest én kisebb formával is dolgoztam, az almát körtére, a lisztet darált mandulára, a cukrot pedig eritritre cseréltem ... és babababamm készen is van egy nagyon finom paleo (glutén és cukormentes) sütemény.
Ahogy Ponciusz Pilátusz is megmondaná... megsüt és lajong!Hozzávalók egy 18 esetleg 20 cm-es tortaformához:3 db vilmoskörte3 db tojás9 dkg darált mandula8 dkg eritritkevés fahéj
Elkészítés:A körtét megpucoljuk és apró darabokra vágjuk és a sütőpapírral bélelt formában egyenletesen elterítjük, majd megszórjuk kevés fahéjjal.... Najó ízlés szerint, lehet sok is ;)A tojást az eritrittel habosra verjük majd néhány (hanyag) mozdulattal hozzá keverjük a mandulát. A tésztát a körtére öntjük, kissé össze is kavarjuk, hogy mindenhová jusson.180 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük, akkor jó ha a teteje már megkeményedett és ha kissé megrázzuk a formát már nem remeg.
Amikor langyos már le lehet kapcsolni róla a formát, amikor kihűlt tökéletesen vágható.Igen ennyi rossz hírem van, kicsit várni kell!Tipp: Én a mai sütésnél a forma aljába egy marék durvára tört diót is elterítettem... nagyon finom a torta tetején a sült dió!Ha tetszik a blogom csatlakozz hozzám a Facebookon is!