Cukor és lisztmentes brownie tortácskák

  • 2013.10.12.
  • 9

Cukor helyett eritritol, liszt helyett kókusz és máris jelentősen csökkentettük az egyik híresen hizlaló süti szénhidráttartalmát... Ilyen egyszerű lenne? Igen :)Ez a recept is a Kifőztük magazinban jelent meg.Hozzávalók:10 dkg étcsokoládé (minimum 70%-os)4 dkg kókuszliszt12 dkg eritritol10 dkg vaj2 tojás2 evőkanál kakaópor1 teáskanál sütőpor1 csipet sóTovábbá: kevés zsiradék és kakaópor a formák kikenéséhezElkészítés:A vajat az eritritollal habosra keverjük majd hozzá adjuk a két tojást és tovább keverjük. Ezután a csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk és ezt is a masszához adjuk. A kókuszlisztet a sütőporral, a kakóporral és egy kis csipet sóval elkeverjük majd apránként a vajas masszához adjuk. A sütőformákat kivajazzuk és kakaóporral megszórjuk, ezekbe kanalazzuk a masszát. 180 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.A fenti mennyiség 3 db 12 cm átmérőjű formához elegendő.Díszítsük friss gyümölcsökkel.