Mini falafel golyók friss salátával

  • 2013.09.30.
  • 0

Jól szállítható... ugyan már nincs piknik szezon, de a munkahelyre is vihetjük :)Hozzávalók 4 személyre:- A falafelgolyókhoz:1 db csicseriborsó konzerv (240 gr csicseriborsó)1 kisebb fej vöröshagyma1 nagy tojás2 gerezd fokhagyma1 mokkáskanál őrölt koriander1 mokkáskanál őrölt római kömény1/2 mokkáskanál görögszéna2 evőkanál pirított szezámmag3-4 evőkanál zsemlemorzsa1 mokkáskanál só- A salátához:1/2 fej jégsaláta1 fej lila hagyma4 db érett paradicsom1/2 kígyóuborka- Az öntethez:1 dl joghurt1 dl tejföl2 gerezd fokhagyma1 mokkáskanál szárított koriandercsipetnyi borssócsipetnyi cukorElkészítés:Kezdjük a
falafel
golyókkal. A csicseriborsó konzervet leszűrjük és alaposan átmossuk. A hagymát felkockázzuk és a csicseriborsóval együtt egy turmixolásra alkalmas edénybe helyezzük. Hozzá adjuk a fokhagymát, a tojást és a fűszereket, ezután botmixer vagy turmixgél segítségével pépesítjük. Ezután hozzá adjuk a zsemlemorzsát és a pirított szezámmagot, egy lágy de formázható masszát kell kapnunk. A hűtőszekrénybe helyezzük legalább egy órára, majd vizes kézzel gombócokat formázunk és bő olajban kisütjük. A megadott mennyiség körülbelül 20 db golyóhoz elegendő.Közben a jégsalátát felcsíkozzuk, a lila hagymát vékony karikára vágjuk, paradicsomot felcikkezzük, az uborkát lereszeljük, vagy karikára vágjuk majd összekeverjük. Az öntethez a joghurtot és tejfölt elkeverjük, hozzá adjuk a zúzott fokhagymát
és a koriandert majd ízesítjük sóval, borssal, ízlés szerint cukorral vagy más édesítővel. Ezután a salátára borítjuk és alaposan elkeverjük.Tálaláskor adhatunk mellé pita kenyeret.Ez a recept is a Kifőztük magazinban jelent meg!