Banános-kakaós keksz

  • 2013.09.21.
  • 8

Nem vagyok kifejezetten szakavatott paleos...Annyi biztos, hogy ebben a kekszben nincs tejtermék, finomliszt és cukor. Helyette csupa egészséges dolog!
Hozzávalók:100 gr finomra darált mandula90 gr kókuszreszelék80 gr eritritol40 gr kókuszolaj1 db kisebb banán1 nagy tojás20 gr cukormentes étcsokoládé2 evőkanál cukrozatlan kakaópor1 teáskanál sütőporElkészítés:A mandulát a kókuszreszelékkel és a kakaóval elkeverünk, a csokoládét lereszeljük és ezt is hozzá adjuk, végül a sütőport is hozzá keverjük. A banánt villával áttörjük. A kókuszolajat felolvasztjuk (mikróban például) majd a felvert tojáshoz keverjük, bele tesszük az eritritolt és villával tovább dolgozzuk majd az egészet hozzá adjuk az áttört banánhoz.A száraz és nedves hozzávalókat összekeverjük, ekkor még a tészta eléggé lágy, ezért a hűtőbe helyezzük legalább 30 percre.
Miután a hűtőből kivettük a tésztából diónyi golyókat veszünk ki, majd ezeket kilapítva sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 175 fokon kb 15 percig sütjük.
Fontos! Hagyjuk a tepsiben kihűlni, mert amíg meleg annyira omlós, hogy felemelni sem lehet... de ahogy kihűl úgy szilárdul is.A keksz nem a ropogós kategóriába tartozik, de nagyon finom :)