Cukkinis csirkesaslik krumplitócsnival

  • 2013.08.26.
  • 4

Én még őszintén reménykedem, hogy lesz még napsütéses grillezős idő is... No ha mégsem, akkor ezt a saslikot tűzhelyen is elkészíthetjük :)A recept a Kifőztük magazin júliusi számában jelent meg.Hozzávalók50 dkg csirkemellfilé1 kisebb cukkini1 mokkáskanál majoranna1 mokkáskanál őrölt kömény1 mokkáskanál pirospaprika2 gerezd fokhagymasó
borsolaj a pácoláshoz40 dkg krumpli2 tojás1 dl tej2 gerezd fokhagyma2-3 evőkanál lisztOlaj a sütéshezTovábbá szükséges: hústű vagy bambusz pálcaA csirkemellfilét apró kockákra vágjuk majd a fűszerekkel elkevert olajba helyezzük és legalább egy éjszakán át pácoljuk.A cukkinit hosszában négyrét vágjuk, majd tovább aprítjuk 2-3 cm-es kis kockákra. Ezután felváltva a hússal nyársra szúrjuk. Sózzuk, borsozzuk és kerti grillen, ennek hiányában grill serpenyőben készre sütjük.A krumplit és a fokhagymát lereszeljük, majd hozzá adjuk a két tojást, tejet és annyi lisztet, amennyivel összeáll. Sózzuk, borsozzuk. Ezután palacsintasütő serpenyőben olajat hevítünk és 2-2 evőkanálnyi adagokat kanalazunk hozzá a krumplis keverékből és a tócsnik mindkét oldalát közepes lángon 4-4 percig sütjük.
Tipp: használhatunk készen kapható fűszerkeverékeket is