Meggyes joghurtos jégkrém

  • 2013.07.12.
  • 9

Nagy hír, hogy sikerült beüzemelnem a fagyi gépet... szóval jönnek a gombócosak is :) De nekem eddig sem volt, ezután sem lesz kifogásom a gyors pálcikás fagyival szemben sem ... Tény, hogy nem olyan krémes, de finom, hűsítő és ha megfelelően készítjük akkor még hatalmas lelkiismeret furdalást sem kell éreznünk 1-2 darab után ;)Imádom a fagyasztott meggyet! Csak úgy magában kánikulában képes vagyok eszegetni, de akár forró nyári napokon reggelire is fogyasztom egy kis joghurttal. Most ezt öntöttem jégkrém formába!Hozzávók:
25 dkg natúr görög joghurt4 evőkanál mascarpone4 evőkanál tejszín15 dkg eritrit vagy ízlés szerint más édesítőszer10 dkg meggyElkészítés:A meggyet leturmixoljuk majd hozzá adunk 5 dkg eritritet és egy lábosban felforraljuk.A joghurtot a mascarponeval a tejszínnel és a maradék 10 dkg eritrittel egy robotgép segítségével összedolgozzuk. Ezután jégkrém formákba kezdjük adagolni a keverékeket. Először egy evőkanál joghurtos krém, majd erre kanalazzunk egy evőkanál meggy szósz, ezt egészen addig ismételjük, amíg a formánk megtelik. A formába helyezzük a hozzá tartozó pálcát, esetleg egy kanalat vagy szívószálat is használhatunk.Körülbelül két óra alatt készre fagy. Fogyasztás előtt a formát tartsuk forró víz alá, így könnyedén kiszedhetjük a jégkrémeket.Tipp: Ízlés szerint készíthetjük édesebben is.