Joghurtos padlizsán saláta

  • 2013.05.26.
  • 3

Mostanában rengeteg salátát eszünk, de mindig kell az újítás...:)Ezt, vagyis inkább ehhez hasonló salátát török büfékben szokták árulni (állítólag, mert én ott még nem ettem ilyet).Leginkább gyros vagy falafel mellé illik, de bármilyen zöldség fasírt vagy egy szimpla rántott húst is jól kísér ... a pociba :)Hozzávalók:2 nagyobb padlizsán2 dl joghurt (lehet görög joghurt)3 gerezd fokhagyma1/2 fej lilahagymasóborspetrezselyem vagy koriander (friss vagy szárított)Elkészítés:A padlizsánt 3 centis "kockákra" daraboljuk és besózzuk. Kb 20 perc alatt "kiizzadja" az esetleges keserű levet. Vízzel leöblítjük majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és puhára sütjük - kb 20 perc alatt.A joghurtot a fokhagymával, sóval, borssal és a választott zöld fűszerrel összekeverjük. A lila hagymát apró kockákra daraboljuk és ezt is a joghurthoz adjuk.Ha a padlizsán megpuhult - villával ellenőrizhetjük - akkor megvárjuk, amíg legalább langyosra hűl, majd a joghurthoz keverjük.Azonnal is fogyasztható, de jót tesz neki ha a hűtőben pihen pár órát.