Könnyed amerikai palacsinta

  • 2013.02.09.
  • 9

Alacsony glikémiás indexű hozzávalói miatt fogyaszthatunk belőle néhány szelettel. Lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz ezért ideális reggelire is.Hozzávalók:15 dkg
teljeskiörlésű tönkölyliszt50 gr zabkorpa50 dkg joghurt2 db tojás fehérje2 db tojás sárgája1 teáskanál sütőpor25 gr xilit1 csipet sóOlaj a sütéshezElkészítés:A lisztet a zabkorpával és a sütőporral elkeverjük. Hozzá adjuk a sót és a xilitet, majd bele öntjük a joghurtot és a tojássárgájákat, és alaposan elkeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük majd óvatosan a joghurtos keverékhez adjuk.Egy palacsintasütőt megkenünk olajjal, majd ha az már forró egy merőkanállal rá merünk annyit a tésztából, hogy szétterítve körülbelül tenyérnyi nagyságú legyen. Mindkét felét süssük aranybarnára.Tálaláskor adhatunk hozzá friss gyümölcsöket vagy akár xilittel elkevert túrókrémet is.