Norvég almatorta

  • 2013.01.21.
  • 9

Elérkezett az év azon időszaka, amikor az egyetlen értelmes gyümölcs az alma. Persze, most már a "NAGY ÁRUDÖMPING" korszakában van banán, narancs és társaik, hogy a mélyhűtött gyümölcsök széles skáláját ne is említsük, de ez nem volt mindig így. Anno a kamrából elővarázsolt, kicsit ráncos és fénytelen öregapó-almák valóságos felüdülésnek számítottak a téli hónapok alatt, a maguk apró termetével és kisebb hibáikkal. Almából remek desszerteket lehet készíteni, kompótnak sem utolsó, és persze én most bébi-etetésre is nagyipari mennyiségeket használok. :)Ez az almatorta egy igazán egyszerű, kevert tésztás sütemény, tejeskávé vagy tea mellé langyosan mennyei. Ínyencek vaníliafagyival vagy vanília-mártással turbózhatják az élményt. :)Hozzávalók:125 g cukor1 csomag vaníliás cukor 125 g vaj1 citrom reszelt héja 2 tojás125 g lisztfél csomag sütőpor2 alma, meghámozva és cikkekre vágva A tetejére:kb. 3 evőkanál fahéjas kristálycukorEgy kisebb (20-22 cm átmérőjű) tortaforma aljába sütőpapírt szabunk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeverésen 160 fok). A cukrot, a vaníliás cukrot és a vajat habosra kikeverjük. Belereszeljük a citrom héját, és egyesével a tojásokat is hozzáadjuk. Végül hozzákeverjük a sütőporos lisztet. A tortaformába simítjuk a masszát. A tetejébe "élükkel" lefelé almacikkelyeket rakunk körbe, és megszórjuk a fahéjas cukorral.Nem figyeltem az órát, olyan 40 percig sülhetett talán, mindenesetre tűpróba!!..Innen van a recept.