Zabpelyhes banános tallér

  • 2012.11.18.
  • 1

A gyerekek valahogy mindig ráéreznek, ha a hétköznapok nagy rohanásában nemhogy sütkérezni, de még normálisan bevásárolni sem volt időnk, és egy jól irányzott "Anyaaaa, kérek valami édességet" felszólítással romba döntik még megmaradt anyai önbecsülésünket.Na, ilyenkor jön ez a keksz. Bruttó negyed óra. És még egészséges is, hurrá.

Hozzávalók:1 csésze zabpehely2 érett banán1 tojás3 evőkanál liszt2 evőkanál mézfél dl olaja tetejükre valami apróság (dió, mandula, csokidarab) Bekapcsoljuk a sütőt (180 fok). A banánokat egy villával jól szétnyomkodjuk, és a többi hozzávalóval összekeverjük. Egy sütőpapírral fedett sütőlemezre kanállal kupacokat teszünk, kissé lelapogatjuk, a közepükbe nyomunk valami finomságot (pl. diót), és mehetnek a sütőbe. Ha kezdenek barnulni, akkor készen is vannak.
Piciknek is adhatjuk, mert ezek a kekszek kihűlés után is puhák maradnak!