Kecskesajtos, fokhagymás lepény és bodzaital

  • 2014.05.28.
  • 2

Egyre több időt tölthetünk a szabadban, összegyűlhetünk a barátainkkal, családdal egy jó kis piknikre. Néhány egyszerű és finom recepttel készültünk, amit előre elkészíthettek és hidegen is fogyaszthatjátok.Kecskesajtos, fokhagymás lepénya tésztához:2 gr élesztő2 dl tej1 teáskanál cukor60 dkg liszt (amennyit még felvesz)4 ek olivaolajsó, kb 2 dl langyos víza feltéthez:15 dkg kecskesajt3-4 gered fokhagymafriss kaukkfű1,5 deci tejfölolivaolajsó, borsAz élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, olajat, sót és langyos víz segítségével összegyúrjuk. Ilyenkor szükség lehet még kis lisztre vagy vízre, amíg a tészta összeáll és nem ragad. Legalább fél órát kelesztjük letakarva, meleg helyen.A feltéthez a tejfölt sóval, borssal, reszelt fokhagymával ízesítjük. A tésztát a sütőpapírral bélet tepsi méretére kinyújtjuk. Beletesszük és nagyon vékonyan megkenjük olivaolajjal. Rákenjük az ízesített tejfölt, megszórjuk apróra vágott fokhagymával és a feldarabolt kecskesajttal. Finoman meglocsoljuk olivaolajjal és friss kaukkfüvet szórunk rá. Előmelegített sütőben, 220 fokon ropogósra sütjük.BodzaszörpHozzávalók:10-15 bodzavirág20-30 dkg cukor5 liter víz2 citromA bodzavirágokat rovartalanítjuk:) megossuk. Felöntjük vízzel és beletesszük a megmosott karikára vágott citromot. Másnapig hűvösebb helyen állni hagyjuk. Következő nap átkavarjuk, leszűrjük és a cukorral megédesítjük. Ez nem a hónapokig elálló bodzaszörp ezt a változatot a másnapi piknikre vigyétek :)
A címkéket a képre kattintva letölthetitek!A receptjeinket Papp Diána könyvei ihlették, aki személyével színesítette a mi piknikünket.Jó szívvel ajánljuk
bármelyik könyvét egy fa tövében, pokrócon heverve...ZellersalátaKolbásszal töltött karaj
Túrótorta recepteket
a júniusi Marie Claire magazinban keressétek.