Céklafasírt

  • 2014.03.28.
  • 5

Gyermekkori emlékeim a céklával, a savanyúságban kimerültek. Sosem rajongtam érte de igazából egyik savanyúságért sem. Saját gasztroblog kellett ahhoz, hogy eljussak egészen a céklás csokoládétortáig, majd az egyik kedvenc fasírtomig.Kedves barátnőm
Zsuzsi, szintén nagy konyhatündér, olyannyira, hogy időnként feltankol nekem rengeteg préselt céklát. Ugyanis ők meg a levét fogyasztják rendszeresen. Így mindenki jól jár :)A zöldségpésből visszamaradt céklához, reszelünk még sárgarépát, krumplit. Hozzáadunk apróra vágott vöröshagymát és lilahagymát. Sózzuk, borsozzuk és római köménnyel, kevés chilivel fűszerezzük.A felvert tojást is belekeverjük.(elhagyható) Hozzáadunk kukoricalisztet és zsemlemorzsát.Ha van időnk akkor kicsit pihentessük a hűtőben, majd kis pogácsákat formázunk és olajban kisütjük.
2-3 perc alatt átsül mindkét oldala.Melegen és hidegen is nagyon finom. Joghurtos mártogatóssal kínáljuk.Hozzávalók:kb. fél kg céklahús (zöldségprésből visszamaradt)2 nagy sárgarépa1 nagy krumpli1 vöröshagyma1 lilahagymasó, bors, rómaikömény, őrölt chili2 kanál kukoricaliszt1 tojás (elhagyható)zsemlemorzsa (amit felvesz, ízlés szerint)