Zabkása reggeli

  • 2014.01.30.
  • 7

Ez egy nagyon alap kaja, de amilyen egyszerű az elkészítése olyan nagyszerű a hatása szervezetünkre.
Azt ígértük, hogy az év elején előtérbe vesszük saját egészségünket, remélve hogy ösztönzünk majd titeket is. Itt egy rendkívül tápláló reggeli amit sokféleképpen elkészíthettek, és nagyon jól esik a hidegebb napokon.Miért is? Mert a benne található tápanyagok szép lassan szívódnak fel, ezért hosszan feltöltenek energiával. (Diétázóknak kifejezetten javasolt mert hosszan tartó telítettségérzetet biztosít.) Nagyon jó hatása van az emésztésre, és csökkenti a vérnyomást ill. a koleszterinszintet is.
Tartalmaz
B1-, B5- és B6-vitamint, E-vitamint, valamint rostot, vasat, foszfort és kalciumot is.Az itt szereplő recept az alaprecepten felül tartalmaz amarántot és aszalt gyümölcsöket, de készíthetjük bármilyen növényi tejből, fűszerezhetjük fahéjjal, adhatunk hozzá kakaót, karobport, málnát vagy banánt, bármilyen idénygyümölcsöt, de lekvárt, mézet, vagy juhatszirupot is, és még diót, mandulát mogyorót is. Szóval csak rajtatok múlik mivel turbózzátok.
Természetesen lehet sós változatban is készíteni! Ti hogyan szeretitek?Hozzávalók
1 személyre:4 ek. tört vagy apró szemű zabpehely1,5 dl rizstej2 tk. nyírfacukor1 tk. aszalt áfonya1 tk. aszalt fehér szőlő1 nagy ek. pattogatott amarántA tejet feltesszük főni a zabpehellyel és a nyírfacukorral. A zab pár perc alatt megfő, és végül egy sűrűbb nyákos állagú pépet kell hogy kapjunk. Mielőtt elkészülne, egy percre dobjuk bele az aszalt gyümölcsöket is. Végül keverjük bele az amarántot, hogy még egészségesebben induljon a nap!