Epres palacsinta, pezsgőkrémmel (57. VKF)

  • 2013.06.20.
  • 4

Eper, palacsinta, pezsgő. Eddig mindenki számára érthető, de mi lehet az a VKF 57.? A Vigyázz, Kész, Főzz! Ez egy játék tét nélkül, a sütés-főzés öröméért. A kezdeményezője 2007-ben Chili&Vanilia
volt.
A mostani virtuális palacsintázásra pedig Colors in the Kitchen
hívta meg a lelkes gasztroblogot írókat.Ahogy lenni szokott, rögtön rengeteg ötletünk, tervünk volt mindhármunknak de végül úgy alakult, hogy én képviselem blogunkat, egy nyárias, romantikus palacsintával.Érdekessége, hogy a tésztájába epret turmixoltam és egy pici pezsgővel toldottam meg a tésztához szükséges ásványvizet. Az már csak hab a tortán, illetve a palacsintán, hogy pikáns pezsgőkrémmel van nyakon öntve és friss eperszem van a tetején.Az epret a tej felével leturmixoljuk, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a többi hozzávalót és alaposan, kézi habverővel elkeverjük. Az epertől szép rózsaszínes masszát kapunk. Az állaga legyen olyan, mint egy hagyományos palacsinta tésztának. Fél órára hűtőbe tesszük, majd újra átkavarjuk és ha szükséges pótoljuk a vizet.Forró serpenyőben mindkét felét megsütjük. (A szívecske alakhoz ezt a formát használtam.)A pezsgőkrémet vízgőz felett, egy edényben készítjük. A tojássárgáját és ízlés szerint cukrot, vaníliás cukrot alaposan kézi robotgéppel elkeverjük. Hozzáadjuk a pezsgőt és kézi habverővel folyamatosan kevergetjük amíg be nem sűrűsödik. Mikor elkészül, állagra a felvert tojásfehérjehabhoz hasonlít.
Tálaláskor a palacsintára tegyünk a lehűtött pezsgőkrémből, majd szórjunk rá friss epret.A maradék pezsgőről se feledkezzünk meg! :)Hozzávalók a tésztához:25 dkg eper22-25 dkg liszt1 tojás4 dl tej3 g olvasztott vaj0.5 dl pezsgő1 dl vízkiskanál szőlőcukorHozzávalók a pezsgőkrémhez:2 tojás sárgája2,5 dl pezsgőcukor, vaníliás cukor ízlés szerintEddigi VKF játékok amin részt vettünk:A 45.-en, ahol
tökös ételekkel
készültünk, a 46.-on ahol
vega ételeket
kellett alkotni, a 47.-en ahová
téli piknikötleteket
vittünk és az 56.-on , ahol Anyák napi étellel kellett készülni.

Címkék

Desszert