Gyömbéres keksz

  • 2016.09.19.
  • 2

Itt az ősz, esik az eső, ilyenkor kedvem támad kekszet sütni. Egyébként is eléggé kedveltek a családban.
tegnap a Regina talált egy keksz mintázót, és kellett
vele
valamit sütni:)
Citromos kekszet
sütöttünk, mert egyszerű, és mert minden volt hozzá.
Pár darab itt maradt, a többit útravalónak megkapták:)Ma ebéd után elkezdett zuhogni az eső, és a
tegnapi kekszsütés meghozta a kedvem, a János is szereti , ne a bolti nápolyit majszolja, inkább az enyémet.Mivel a citromosat szereti, olyan nápolyit szokott venni, brrrrr, sose szerettem
:) akkor legyen a citromos keksz újra.
De ez gyorsan kész, miért is ne legyen még egy?
Kókuszos motoszkált a fejemben, aztán találtam gyömbéres keksz receptet. Kandírozott gyömbérem van, folyton a kezembe akad amikor a sütős dobozomban keresgélek.
Annyira egyszerű, alig kell hozzá valami. Vaj, liszt, cukor meg gyömbér. Minden kéznél volt.Hozzávalók:
25 dkg liszt

7 dkg cukor15 dkg vaj2 evőkanál kandírozott gyömbér apróra vagdalvafél teáskanál őrölt gyömbér5 dkg étcsoki1 ek olajA vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a gyömbért, a lisztet és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha nem áll össze egy ek hidegvíz megoldja a problémát.Egy órát pihentetni kell, azt írták hűtőben, én csak a konyhában hagytam. Vékonyra 2-3 mm-re kinyújtani, valamilyenre kiszaggatni, és 170 fokos sütőben szép világosra sütni. Ennyi.
Flancosabb, ha a kekszek egyik végét csokoládéba mártjuk.Itt alant pedig a gyermek, aki bőszen süt velem, és amint látszik a frissen sült kenyeret is szereti :)

Címkék

Keksz Gyömbéres