Perec Angliából

  • 2015.02.13.
  • 4

Nézem esténként ezt az angol Sütiverseny című sorozatot.
Ott volt feladat a perec sütés.
Szerencsétlenkedtek a formázással, a levegőben lóbálták a kisodort tésztát, naná, hogy elszakadt, de voltak persze köztük ügyes kezűek is.A zsűri két ottani fő sztár cukrász és pék, megmutatták a készítést is.Majd gyakorlok, van javítani való, de alapvetően sikerültek.Hozzávalók: 50 dkg liszt4 dkg vaj7 gr szárított élesztő
10 gr só - kevesebb lehet, több nem!1 ek maláta, ennek híján én mézet tettemtej kb 2-3 dlreszelt narancshéjdarálatlan mákA tészta hozzávalóiból, a mák és a narancshéj kivételével egy kalácstésztát dagasztok. Rugalmas legyen, ne lágy.
Elfelezem a tésztát. Egyikbe belegyúrom, dagasztom a mákot és a narancshéjat.Duplájára kelesztem őket.3-3 felé elosztom, kisodrom, középről indítva a vége felé, hogy a tészta közepe vastagabb maradjon. 45-50 cm legyen.
Így kétszer megcsavarom és visszahajtom.Amíg a víz melegszik addig kelnek a perecek.Szódabikarbónás vízben fél percig főztem, nem forgattam, hanem a víz alatt tartottam.Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és 180-200 fokos sütőben szép barnára sütöttem.Míg kelt a tészta a narancs levét cukorral beforraltam és a kisült mákos pereceket bekentem a sziruppal.Megkóstoltam, melegen nekem a sósból letört ízlett jobban.Mindig átvernek engem a perecek, mert ezeket is olyan hosszúra nyújtottam, aztán elég tömzsik lettek.
De nem adom fel, egyszercsak
pont olyan lesz, mint....hát pont olyan :)Ráadásul itt egy kis
rosszcsont Pintyő:)