Mustáros tejfölben sült karaj

  • 2014.02.09.
  • 0

Ezt nagyon régóta főzöm, nem is értem miért nincs
még itt?Nagyon egyszerű és nagyon finom.Hozzávalók:
1 kg karaj (fejenként egy szelet bőven elég)1 kis pohár tejföl2 evőkanál mustársó bors étolaj5 dkg trappista sajtKarajt 1 cm -es szeletekre vágtam, enyhén kiklopfoltam és enyhén megsóztam.2 evőkanál mustárt egy kis pohár tejföllel összekevertem, megborsoztam. A hússzeletek mindkét oldalát egy-egy
gyors mozdulattal bele mártottam. Nem baj ha nem lesz mindenhol tejfölös.Kiolajozott sütőtálba félig egymásra téve tettem a szeleteket.
A maradék tejfölt rá tettem.Lefedve kell sütni egy órát. Ha van teteje a sütőtálnak, akkor a sajtot rá lehet reszelni a sütés kezdetekor. Én fóliát tettem rá, és az összes sajt rátagadt, így amikor levettem róla újra kellett reszelni rá.Szépen rápirult a trappista.Főtt krumplival és
olajos paprikával
tálaltam.Aki jó volt, és megevett mindent az kapott még
sütikét
is.

Címkék

Sertés Karaj