Kókuszos meggytorta

  • 2013.05.30.
  • 8

Vagy 5 éve sütöttem ezt a tortát, de mert tetszett, megjegyeztem.
Egy baj volt, hogy az újságot, amiben volt a leírása sehol nem találtam meg.Januárban az Eszteréknél
leírtam, de a papírfecnik sorsa az elkallódás:(Így délelőtt előszedtem az
Ikeás dobozokat,
amiben a régi újságjaim vannak, és láss csodát !
egész gyorsan megtaláltam a
keresettet.Hozzávalók: 60 dkg meggy vagy egy nagy üveg befőtt1 zacskó vanília puding15 dkg cukor3 dl meggylé12 dkg vaj38 dkg liszt3 ek kókuszreszelék3 ek tej3 ek olaj10 dkg tehéntúrócsipet só1 enyhén púpozott teáskanál sütőporA meggyet
kimagozzuk. A pudingport 5 dkg cukorral és 1 dl meggylével csomómentesre keverjük. A többi meggylevet felforraljuk és a meggyet beletéve 3-4 percig főzzük. A befőttet nem kell főzni.Beletesszük a pudingot és egyet forralunk rajta.Folpackkal letakarjuk.A vajat megolvasztjuk, rövid ideig hűlni hagyjuk. Közben egy tálban 15 dkg lisztet a kókuszreszelékkel és 5 dkg cukorral összekeverünk. Hozzáadjuk a vajat és robotgéppel

vagy kézzel morzsát készítünk belőle.A tésztához a tojást a tejjel, olajjal, túróval sóval és a maradék 5 dkg cukorral összekeverjük. A maradék lisztet a sütőporral elvegyítjük majd a masszába dolgozzuk.Lisztezett deszkán 32 cm átmérőjű kört nyújtunk belőle.Margarinnal kikenünk egy 26 cm átmérőjű tortaformát és a tésztát beletesszük, a szélhez odanyomkodjuk.Beleöntjük a pudingos meggyet, a tészta szélét visszahajtjuk .A közepére szórjuk a morzsát.Előmelegített sütőben 200 fokon 20-30 perc alatt sül meg.Kihűtjük, megszórjuk porcukorral. Tejszínhabot kínálhatunk mellé.Megkocsikáztatjuk a tortát, azért is választottam ezt, mert ki fogja bírni a 3 órás utat.

Címkék

Torta Kókusz Meggy