Kelbimbó köretnek

  • 2013.02.17.
  • 8

A TV Paprika magazinból a recept, kissé egyszerűsítve, racionalizálva.Kell
hozzá:
mirelit kelbimbó
vajbacon szalonnafenyőmag
ha nincs mandula darabolva1 dl tejszínsó, bors, majorannahúsleves1 vöröshagymaA fenyőmagot vagy a vágott vagy szeletelt mandulát
serpenyőben megpirítjuk, félretesszük.A kelbimbókat félbevágjuk, a hagymát felkockázzuk.Két evőkanál vajon megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a kelbimbókat és egy-két percig pároljuk.2 dl húslevessel felöntjük, megszórjuk majorannával, borssal, kis sóval és puhára pároljuk.Ha puha levesszük a fedőt és a levét teljesen elpárologtatjuk.Beletesszük a tejszínt és a fel fenyőmagot. elkeverjük.A bacont ropogósra sütjük, tálaláskor rászórjuk a maradék fenyőmagot és a szalonnát.

Címkék

Köret Kelbimbó