Banánkenyér

  • 2013.02.07.
  • 6

Már pont ideje lenne, hogy véget érjen a tél.
Ma bementem a boltba, és minden
nő aki bent volt,-
na nem sokan, kis falu, kis bolt -
sütni akart. Egyik tejet vitt a palacsintához, a másik bevonócsokit a linzerre, én meg banánt meg kókuszreszeléket.A tetejébe a TV Paprikába olyan, de olyan süti receptek vannak!!!!!!! Ajjaj...Azt meg már százszor megfogadtam, hogy olyat nem sütök, amit százvalahány fokon kell, mert a gáztűzhelyet nem igazán tudom beállítani. Most is csak félidőben, és úgy, hogy fakanlat
dugtam az ajtóba, na így lett 170 fok a sütőben. Szerencsére nem égett meg még az alja sem:)Hozzávalók:
2 tojás


12,5 dkg Ráma17,5dkg barna cukorkiskanál vanília aroma40 dkg banán14 dkg darabos mogyoróvaj22 dkg lisztkiskanál fahéjkiskanál sütőporkiskanál szódabikarbónaA cukrot a vaníliával és a margarinnal elkeverjük, egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat.
Eztán belepakolunk minden más
hozzávalót és elkeverjük.Püspökkenyér-, őzgerinc formában de talán még muffin formában is lehetne. 160 fokon sütjük. Egy óra legalább kell, de ha elejétől 160 fok a 160 fok, akkor több is, tűpróbáig.Kihűtjük és megkóstoljuk.
Tea, kávé mellé, reggelire, uzsonnára.