Burgonyakrokett

  • 2014.01.03.
  • 7

egy igazán finom köret...
Sokszor felvetődik, hogy mi legyen a köret. Általában krumpli (petrezselymes, sült vagy püré) vagy rizs főtt formája az általánosan bevett szokás. Ezért amikor étterembe megyünk, sok esetben mindig másra törekszünk, mint a "jól megszokott", már-már unalmas, otthon elkészített módozatok.Ilyenkor valahogy sok esetben megakadnak a szemek a kroketten. Ez érthető is, hiszen egy igazán látványos, kedves és finom résztvevője a számos főételnek.Előfordult már, hogy a krumplipüréből maradt? Másnapra kimeredt és már nem akarta megenni senki? Arra gondolni sem merek, hogy a kukában landolt (...) mert ez esetben tökéletes alapanyagunk van egy finom krokett készítéséhez!Pofon egyszerű, mégsem kerül az asztalra!? Miért is?Akkor hajrá!Hozzávalók:40 dkg hideg burgonyapüré15 dkg liszt1 egész tojás1-2 ek zsemlemorzsasó, borsElkészítés menete:A hideg burgonyapüréhez hozzáadom a lisztet a tojást, a zsemlemorzsát, sózom-borsozom és egy villával jól összedolgozom. Amikor összeállt akkor jó.Az így kapott gombócot nyújtódeszkára teszem, több részre osztom és egyenletesre hengergetem.
Egy késsel egyenlő méretű (tetszőleges) darabokra vágom. Ebből a mennyiségből kb. 60 darab lesz.
Forró zsírban barnára sütöm és készen is van.Íme:
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!- GoF3r1 -Tetszett? kérlek csatlakozz

a kedvelőim táborához a facebookon
és
mindig értesülsz
a legfrissebb bejegyzéseimről:https://www.facebook.com/gof3r1akonyhabanEmail: gof3r1akonyhaban@postafiok.hu