Füstölt lazacos-sajtkrémes rolád.

  • 2020.03.05.
  • 6

Ünnepi alkalmakkor, vagy ha éppen vendégeket várunk, már napokkal előtte szerintem fejben minden háziasszony összeállítja a menüt, akár többféle változatban is. Én pl. szeretek kis falatkákat előételként feltálalni... A hűtőben éppen volt egy csomag füstölt lazac, mascarpone meg mindig van itthon, így már csak azt kellett kitalálnom, hogy mit is készítsek. Így jött az ötlet, hogy a szendvicskenyeret segítségül hívjam, és egy finom, krémes roládot készítsek, melyből természetesen a lazac sem maradhatott ki. Tálaláskor a felszeletelt roládokat egy kis kaviárral megkoronázva tálaltam, mely remekül illett hozzá.
Hozzávalók:20 dkg füstölt lazac25 dkg mascarpone2-3 ek tejföl1/2 citrom levecsipetnyi só (v. ízlés szerint)1/2 kk őrölt fehér bors6 szelet szendvicskenyérA mascarponéhoz adjuk hozzá a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, facsarjuk hozzá a citromlevet, majd keverjük alaposan össze, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek. (A tejfölt apránként keverjük hozzá, nehogy túl lágy legyen a krém, és a sózással is óvatosan bánjunk, mert a lazac is sós.)A szendvicskenyér szeleteket egyesével, egy sodrófával, óvatosan hogy ne szakadjon szét, nyújtsuk ki vékonyra.Ezután egy nagyobb folpack fólia darabot vágjunk le, tegyük rá a vékonyra nyújtott kenyérszeletet, kenjük meg a sajtkrémmel, helyezzük rá a lazacszeletet, majd a fólia segítségével, szorosan tekerjük fel. Mindegyik kenyérszelettel így járjunk el.Az elkészült roládokat végül kenjük meg a maradék sajtkrémmel, majd tegyük a hűtőbe 1-2 órára hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.Tálalás előtt vegyük ki a lazacos-sajtkrémes roládokat a hűtőből, éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.