Gesztenyekrémes mézeskalácstorta.

  • 2019.12.22.
  • 1

Advent negyedik vasárnapjához érkeztünk, már csakis két várakozással teli nap választ el bennünket a karácsonyi ünnepektől. A ünnepi ebéd , vagy éppen vacsora lezárásaként minden évben egy finom, krémes tortát tálalok fel, természetesen ez idén is történik majd. A torta, vagyis torták, mert kettő is készült, így már ma megkóstolhattuk.... míg a másik torta az ünnepi asztalon kerül majd felvágásra. Mivel a tésztalapokhoz a Tante Fanny mézeskalács tésztát hívtam segítségül, így a torta bő fél óra alatt el is készült. Kevés idővel rendelkező háziasszonyoknak, csakis ajánlani tudom, ezt a finom tortát. Én pl. színes, karácsonyi marcipánfigurákkal díszítettem fel az elkészült tortát, de ettől el is tekinthetünk.....
Meghitt, várakozással teli Advent vasárnapot kívánok Mindenkinek!

Hozzávalók egy 20-cm-es tortához:1 cs Tante Fanny mézeskalács tésztaA készen megvásárolható mézeskalács tésztát csomagoljuk ki, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra.
Ezután vágjunk ki a tésztából három darab 20 cm-es kört. Én egy fedőt helyeztem rá, majd azt vágtam körbe, így kaptam két darab 20 cm-es tésztalapot. A maradék, leeső tésztát egymásra helyeztem úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd abból vágtam ki a harmadik tésztalapot.Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a tésztalapot.(Én gáztepsin egyszerre két lapot sütöttem meg, a harmadikat pedig külön.)Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 6-8 perc alatt süssük meg a tésztalapokat. (Én légkeverésnél 160 fokon, 6 percig sütöttem)A sütőből kivéve a sütőpapíron hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt megtöltenénk.
Gesztenyekrém hozzávalói:20 dkg gesztenyemassza25 dkg mascarpone15 dkg porcukor2 cs vaníliás cukor1/2 rumaroma
2 dl Hulala (v. habtejszín)
A porcukorhoz adjuk hozzá a mascarponét, a vaníliás cukrot, és a rumaromát, majd keverjük simára.A gesztenyemasszát nyomjuk át krumplinyomón, vagy reszeljük le, majd adjuk a krémhez, és szintén keverjük simára.A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a krémhez.Ezután töltsük meg a mézeslapokat a gesztenyekrémmel, majd az oldalát is vonjuk be, végül pedig reszeljünk a tetejére gesztenyemasszát.Ezután tegyük be a hűtőbe pár órára (vagy egész éjszakára), hogy a tészta felpuhuljon, és az ízek jól összeérjenek.A tortát ízlés szerint színes, karácsonyi marcipán figurákkal is feldíszíthetjük, de ettől el is tekinthetünk.Én pl. 1 csomag marcipánt három részre osztottam, majd ételfestékkel alaposan összegyúrtam, vékonyra kinyújtottam, majd a formákkal kiszúrtam.Ezután a torta oldalára ragasztottam, majd úgy tettem be a hűtőbe.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk.