Citromos-áfonyás álom.

  • 2019.09.15.
  • 3

A hűtőben várakozott még egy adag áfonya, és mivel semmi kedvem nem volt a sütéshez, így gondoltam készítek egy pohárkrémet... Az ötletet a citromos álom adta, melyet a karamellizált áfonyával rétegeztem a poharakba. Mivel szikrázóan süt a nap, és talán a mai az utolsó nyarat idéző délután, így a teraszon igazán jólesett elkanalazgatni ezt a finom, ebéd utáni desszertet.
Hozzávalók a citromos krémhez:1 cs mascarpone2 dl Hulala (v. habtejszín)15 dkg porcukor2 cs vaníliás cukor1 citrom reszelt héja és leveA mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és ízlés szerinti mennyiségű citromlevet, majd keverjük simára.A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, keverjük hozzá a citromos krémhez.
Hozzávalók az áfonyához:25 dkg áfonya2 cs vaníliás cukor1 kk őrölt fahéjAz áfonyát folyó víz alatt mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd tegyük egy tányérba.Ezután szórjuk meg a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, tegyük be a mikróba, és pár perc alatt karamellizáljuk meg, majd hűtsük ki egészen. (közben óvatosan keverjük össze) A pohárkrém összeállításához kell még poharanként 4-4 db babapiskóta.A poharak aljába morzsoljuk bele 2 db babapiskótát, és először kanalazzunk rá a citromos krémből, majd a teljesen kihűlt áfonyából.Ezután szintén morzsoljunk rá 2 db babapiskótát, kanalazzuk rá a maradék citromos krémet, és az áfonyát, majd ízlés szerint díszítsük citromfűvel.Az elkészült pohárkrémet összeállítás után rögtön tálaljuk, mert különben a ropogós babapiskóta felszívja a nedvességet....