Sült húsos-zöldséges pizzatekercs.

  • 2019.03.25.
  • 1

A vasárnapi kacsasültből megmaradt egy kacsacomb, a hűtőben pedig meglapult egy Tante Fanny pizzatészta, így
az első gondolatom az volt, hogy sütök egy hagyományos pizzát, és rácsipkedem a húst is. Aztán kicsit tovább gondoltam, és a kacsacomb valamint a pizzatészta ugyan maradt, de a paradicsomos szósz helyett fűszeres tejföllel kentem le a tésztát, és került rá még gomba, csemegekukorica, és reszelt sajt is bőven, mielőtt feltekertem. A sütőből kivéve finom illatok lengték be a konyhát, és alig győztem kivárni, hogy végre megkóstolhassam. Nem csalódtam, mert a kacsahússal, nagyon, de nagyon finom volt a pizzatekercs. (még hidegen is...)Hozzávalók:
1 cs Tante Fanny tönkölyös pizzatészta1 db Bonduelle csemegekukorica (konzerv)1 db konzerv csiperkegomba
20 dkg sült hús (pl. maradék)15 dkg reszelt sajt1 tk szezámmag1,5 dl tejfölsó (ízlés szerint)őrölt színes bors (ízlés szerint)1 kisebb tojás a lekenéshezA konzerv kukoricát és gombát, külön-külön tegyük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. (Én a gombát egy kicsit megnyomkodtam, hogy minél kevesebb víz maradjon benne.)A pizzatésztát helyezzük rá egy nagyobb tepsire, majd tekerjük ki a papírból.A tejfölt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kenjük rá a tésztára, majd szórjuk meg a lecsepegtetett kukoricával, és a gombával.A sült húst vágjuk fel kisebb darabokra, és szintén szórjuk a tésztára. (Felhasználhatjuk hozzá a maradék sült húst is, Én pl. egy sült kacsacombot daraboltam fel...)Ezután szórjuk meg a reszelt sajt 2/3 részével, majd a papír segítségével, tekerjük fel úgy a tésztát, mint a bejglit. A tojást villával kissé verjük fel, és kenjük le vele a tésztát, majd szórjuk meg a szezámmaggal és a maradék reszelt sajttal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 160 fokon, 35 percig sütöttem.)A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. Természetesen házi pizzatésztával is elkészíthetjük a tekercset, és a tölteléket is ízlés szerint variálhatjuk.