Banános-kekszes alagút. (Sütés nélküli)

  • 2019.03.31.
  • 2

Szikrázóan süt a nap, gyönyörű az idő, ettől olyan nyárias hangulatom.... így a hétvégi sütemény egy egyszerű finomság, melyhez még a sütőt sem kellett bekapcsolni. Ameddig a vaníliás mascarponekrém elkészült, addig a kekszes rész a hűtőben pihent. A krém közepére most banán került, de mivel már megjelent a boltokban az eper, így ízlés szerint eperszemekkel is kirakhatjuk. Az elkészült alagutat pedig tegyük be pár órára vagy egész éjszakára a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt ízlés szerint felszeletelve kínáljuk, de egy szelet garantáltan nem lesz elég belőle, mert olyan finom....
Kekszes rész hozzávalói egy 32x10x5 cm-es őzgerincformához:25 dkg darált keksz (háztartási keksz)15 dkg vaj (v. Rama margarin)10 dkg porcukor1 cs vaníliás cukor1 ek holland kakaó
2-3 ek rumkb. 0,5 dl tejKell majd még kb. 16-20 db keksz a krém tetejére.A darált kekszhez adjuk hozzá a felkockázott vajat (v. margarint) majd kezdjük el összemorzsolni.Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a kakaót.Ezután kanalazzuk hozzá a rumot, adjunk hozzá egy pici tejet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, hogy ne legyen se túl lágy, sem pedig túl kemény a massza. (a tejet apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a massza)Az őzgerinc formát béleljük ki folpack fóliával úgy, hogy bőven túllógjon a formán, majd lapogassuk bele a kekszes masszát.Ezután tegyük be a hűtőbe ameddig elkészítjük a krémet. Vaníliás mascarponekrém hozzávalói:25 dkg mascarpone10 dkg porcukor2 cs vaníliás cukor2 dl Hulala (v. habtejszín)10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz2-3 db banánA mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá)A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik és langyosra hűl.Ezután adjuk hozzá a mascarponekrémhez, majd keverjük simára.A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd egy keverőkanállal, apránként keverjük hozzá a mascarponekrémhez.A banánt készítsük el... vágjuk le a két végét.Vegyük ki a hűtőből az őzgerincformát, majd a kekszes alapra kanalazzunk pár kanál krémet.
Ezután helyezzük a közepére a banánt, egy kicsit nyomjuk bele a krémbe, majd egyenletesen kanalazzuk rá a maradék krémet. (lehetséges hogy nem kell az összes krém, azt nyalakodjuk el :) )Ezután rakjuk ki a tetejét keksszel, majd hajtsuk rá a túllógó folpack fóliát, és tegyük vissza a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a banános-kekszes alagutat, fordítsuk rá egy tálcára, húzzuk le róla a fóliát, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.