Gombás-zöldséges pizza.

  • 2018.11.21.
  • 9

A fagyasztóba mindig van itthon Tante Fanny tészta, így pizzatészta is. Amikor csak egy gyors ebéd készítésére van időm, előveszem, hagyom szobahőmérsékleten felengedni, majd általában zöldségekkel megpakolva kerül a sütőbe. A póréhagymát pár perc alatt olívaolajon megfuttattam, a brokkoli és a sárgarépa előkészítése sem vett sok időt igénybe, a gombával pedig csak annyi volt a dolgom, hogy alaposan lecsepegtessem... majd irány a sütő. Röpke fél óra múlva pedig már tálalhattam is a frissen kisült, illatozó, és ropogós szélű pizzát.Hozzávalók:1 cs Tante Fanny friss pizzatészta1 ü. Bonduelle csiperkegomba (mini egész)1-2 db sárgarépa30 dkg brokkoli1 db póréhagyma3 ek tejföl (2,8%-os)só (ízlés szerint)1 kk ételízesítő őrölt fehér bors (ízlés szerint)15 dkg füstölt sajt 2 ek olívaolaj A póréhagymát vékonyan szeleteljük fel. A brokkolit szedjük rózsáira. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A gombát öntsük egy szűrűbe, és alaposan csepegtessük le.Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt pórét, majd addig pároljuk míg alaposan összeesik, és egy kis színt kap. Közben sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd amikor elkészült vegyük le a tűzről, és hűtsük ki.A brokkolit és a sárgarépát enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd szűrjük, csepegtessük le, és hűtsük ki.A kihűlt póréhoz adjuk hozzá a tejfölt, majd botmixerrel pépesítsük. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)A pizzatésztát a papírral együtt tekerjük ki, kenjük meg a póréhagymás péppel, majd helyezzük rá az előfőzött brokkolit, sárgarépát, és a gombát.Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd süssük kb. 20 percig. Ekkor vegyük ki a sütőből, szórjuk meg a reszelt füstölt sajttal, majd tegyük vissza pár percre a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.Tálalás előtt hagyjuk hűlni, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.