Fűszeres sertéstarja.

  • 2018.09.06.
  • 8

Szép lassan véget ér a kánikula, így az ebédet vagy éppen a vacsorát elkészíthetjük már sütőben is, anélkül hogy hőgutát kapnánk a konyhában. Mi a szaftosabb húsokat kedveljük, így tarjaszeleteket fűszereztem be, de ízlés szerint bepácolhatunk pl. karajszeleteket is. A húst érdemes előző este előkészíteni, (így kellően átjárja a fűszeres íz) majd felhasználásig a hűtőben tárolni. Tálaláskor almás-hagymás sült krumplival kínáltam, (a sült krumpli recept a linkre kattintva megtalálható) de jól illik hozzá pl. a krumplipüré, vagy éppen a hagymás tört krumpli is.
Hozzávalók:6 vastagabb szelet sertéstarja1 ek Gulyáskrém1 ek csípős Piros Arany

3-4 gerezd fokhagyma1 tk ételízesítő2 tk só2 tk köménymag1 tk majoranna1 tk kakukkfű 1 dl étolaj1 dl fehérbor2-3 ek sertészsír
A hússzeleteket enyhén sózzuk be, majd tegyük félre.Az egész köménymagot tegyük serpenyőbe, majd rázogatva, pár pillanat alatt pörköljük meg. Ezután öntsük át egy mozsárba, majd törjük össze. Az olajhoz adjuk hozzá a Gulyáskrémet, a Piros Aranyat, az ételízesítőt, a maradék sót, az előzőleg megpörkölt köménymagot, a fűszereket, és az összezúzott fokhagymát, majd keverjük alaposan össze.A besózott hússzeleteket ezután forgassuk bele a fűszeres paprikakrémbe, majd tegyük be éjszakára a hűtőbe, hogy az ízek jól átjárják a húst.Egy tepsibe öntsük bele a bort, helyezzük egymás mellé a befűszerezett hússzeleteket, majd csorgassuk rá a visszamaradt pácot. Ezután fedjük le a tepsit alufóliával.Helyezzük be közepes hőmérsékletű sütőbe, majd kb. 45 perc alatt, pároljuk puhára a húst. (Én légkeverésnél 160 fokon pároltam puhára)Amikor a hússzeletek puhára párolódtak, vegyük le a fóliát, kanalazzuk a hús köré a sertészsírt, majd a hőfokot magasabbra véve, süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 190 fokon sütöttem készre a húst.) Tálaláskor a pirosra sült hússzeleteket ízlés szerinti körettel kínáljuk. Én almás-hagymás sült krumplival tálaltam, de jól illik hozzá pl. a krumplipüré, vagy éppen a hagymás tört krumpli is.