Fahéjas-almás palacsinta.

  • 2018.09.16.
  • 1

Vasárnap délután lévén, nekem pedig éppen semmi kedvem nem volt ahhoz hogy süteményt süssek (ez is ritkán fordul elő velem :) ) így gondoltam sütök pár darab palacsintát. Ha palacsinta, akkor miért is ne legyen az éppen almával megbolondítva.... Így aztán a palacsintatésztába belereszeltem egy édes almát, és már kezdődhetett is a palacsintasütés. A kisült palacsinták a megszokottnál kicsit kisebbek, és vastagabbak lettek, melyeket porcukorral és fahéjjal megszórva fogyasztottunk el.
Hozzávalók 12-14 db palacsintához:10 dkg liszt2 db tojás1 tk kristálycukorcsipet só1 nagyobb alma1 ek étolaj (+ a sütéshez)1 kk őrölt fahéj kb. 2 dl szénsavas ásványvízEgy tálba üssük fel a tojásokat, keverjük hozzá a kristálycukrot és a csipetnyi sót, az őrölt fahéjat, öntsük hozzá a szénsavas ásványvíz felét, majd adjuk hozzá a lisztet, és keverjük simára.Ezután kevergetés közben adjunk hozzá még annyi ásványvizet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk, majd keverjük hozzá az étolajat is.Az almát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük a masszához és szintén keverjük alaposan össze.A teflon palacsintasütőt kenjük ki olajjal, az almás palacsintatésztából kanalazzunk bele kisebb halmokat, majd mindkét oldalát süssük szép aranybarnára.Tálaláskor a meleg palacsintát ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, őrölt fahéjjal, majd úgy kínáljuk.

Címkék

Palacsinta Almás