Nektarinos lepény.

  • 2018.08.04.
  • 1

A nagy hőség miatt már napok óta nem kapcsoltam be a sütőt, de ma korán reggel úgy gondoltam hogy gyorsan sütők egy finom, gyümölcsös lepényt. Mivel a tésztával nem volt kedvem bajlódni, így segítségül hívtam a Tante Fanny édes linzertésztát, mellyel nagyon elégedett vagyok, és rendszeresen felhasználom egy-egy süteményhez. A kész tésztát egyszerűen csak belehelyeztem a tepsibe, majd megszórtam az édes-morzsás dióval, kiraktam cikkekre vágott nektarinnal, ráöntöttem a tejfölös-cukros..... keveréket, majd irány a sütő. A nagy meleget elkerülve pedig bő fél óra múlva már meg is sült a lepény, és csakis arra kellett várakozni hogy kihűljön, és feltudjam szeletelni. Tészta 22x32 cm-es tepsihez:1 cs Tante Fanny édes linzertésztaSütőpapírral együtt helyezzük bele a tepsibe az édes linzertésztát úgy, hogy pereme is legyen. (Mivel a tészta mérete nagyobb mint a tepsi, így a belehelyezés könnyen megoldható.)Hozzávalók a töltelékhez:2-3 db nektarin15 dkg porcukor2 cs vaníliás cukor1 cs vaníliás pudingpor2 db tojás (nagy)2,5 dl tejföl1 citrom leve és reszelt héjaHozzávalók a szóráshoz:10 dkg darált dió4 db babapiskóta1 kk őrölt fahéjA porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tejfölt, az egész tojásokat, a citrom levét és reszelt héját, majd keverjük simára.Ezután adjuk hozzá a vaníliás pudingport, és szintén keverjük simára.A babapiskótát morzsoljuk össze, majd keverjük hozzá a darált diót és az őrölt fahéjat.A tepsiben lévő tésztát szórjuk meg a diós morzsával, rakjuk ki a cikkekre vágott nektarinnal, majd óvatosan öntsük rá a tejfölös-cukros.... keveréket.Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 160 fokon, 35 percig sütöttem)A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk pár percig hűlni, majd a sütőpapírral együtt helyezzük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a lepényt, majd úgy kínáljuk.